Home

Forntiden lågstadiet

Att jobba med forntiden på lågstadiet - Pedagogiska kartor. Arkeologen och muséipedagogen Thomas står inför en årskurs tre och berättar om vad en arkeolog kan hitta när de gräver ur gravar från flera tusen år sedan. Men även vad gravarna kan berätta för oss I Enkelt om forntiden lyfts viktiga nyckelbegrepp fram. I läromedlet finns både illustrationer och fotografier med förklarande bildtexter, som ger eleverna ett tydligt bildstöd. Läromedlet är passar bra för undervisningen på lågstadiet

Vi måste ha lite förförståelse för forntiden innan vi börjar nöta mål på allvar. Vi har också snuddat vid människans utveckling . Då har vi tittat på Lucys mormor också det från UR.se. Eleverna har också fått lägga bilder i rätt ordning för att träna den muntliga interaktionen och resonera med varandra Forntiden. Publicerat den 2019-10-10 av annasvahn78 Lämna en kommentar. På lågstadiet kretsar undervisningen kring att lära sig bokstävernas utseende och ljud, för att sedan kunna sätta samman dessa till ord för att slutligen knäcka läskoden

Forntiden är den äldsta av de historiska epokerna och räknas från omkring 3000 f.Kr då de stora flodkulturerna uppstod, till dess att antiken upphörde i samband med romarrikets undergång i slutet av 400-talet e.Kr Här beskriver jag ett tema kring forntiden som jag genomförde senaste termin i åk 3. Syftet med att publicera Forntidsresan här är att inspirera andra till att uppmärksamma förmågorna och läs- och skrivstrategierna i alla ämnen. Forntidsresan kan förhoppningsvis ge idéer till teman även inom andra ämnesområden där förmågorna presenteras en i taget i de lägre årskurserna Då har vi i stort sett avklarat stenåldern i klassen. Målet har varit att eleverna ska kunna beskriva hur människorna levde under tidsperioden (använda ämnesspecifika begrepp) och kunna jämföra med nutid.. Vi har läst och svart på frågor, tittat på filmer och resonerat kring

Forntiden brukar vi kalla den långa period som omfattar stenåldern, bronsåldern och järnåldern. Det är tiden från de första människornas ankomst till Sverige ca 10 000 f.Kr. fram till slutet av järnåldern ca år 1000 e.Kr. De tre åldrarna har fått sina namn efter de material som människornas verktyg mestadels tillverkades av Hur forntiden kan iakttas i vår tid genom spår i naturen och i språkliga uttryck. Istiden - en film om landhöjning; Några högtider, symboler och berättelser inom kristendom, islam och judendom. Några berättelser ur Bibeln och deras innbörd. Den heliga natten - Selma Lagerlö Spela spel, ta en quiz och öva historia. Välj bland 31 roliga och gratis spel i detta skolämne som passar både hemma och i skolan I dag på bildlektionen har åk 3 arbetat med lera. Centralt innehållI årskurs 1-3 Bildframställning Teckning, måleri, modellering och konstruktion Redskap för bildframställning Några verktyg för teckning, måleri, modellering, konstruktioner och fotografering och hur dessa benämns. Plana och formbara material, till exempel papper, lera, gips och naturmaterial och hur dessa kan. - Hur forntiden kan iakttas i vår tid genom spår i naturen. - Berättelser om gudar i nordisk mytologi. Relaterade produkter. Välj artiklar att lägga i varukorgen eller välj alla. Min bok om närområdet. 26,00 kr . Lägg till i kundvagn. Min bok om religion. 26,00 kr . Lägg till i kundvagn. Min bok om medeltid

Att jobba med forntiden på lågstadiet - Pedagogiska kartor

Den första perioden av forntiden kallas för stenåldern. Och den varade väldigt länge. Ungefär från det att isen började smälta i Norden och cirka och cirka 1.. Högläsningsböcker för lågstadiet. Lyssna. Vill du läsa högt för dina barn eller barnbarn? Är du lärare och vill ha en bok att läsa för dina elever? Här är en lista med böcker som passar bra att läsa högt för yngre barn. Låna högläsningsböcker. Tvillingarna. Av: Anderberg Strollo, Åsa Hur forntiden kan iakttas i vår tid genom spår i naturen och i språkliga uttryck. (SO) Tidslinjer och tidsbegreppen dåtid, nutid och framtid. (SO) Björklinge skola Gånglåtsvägen 1 743 64 Björklinge Tel: 018-727 79 05 Fax: 018- 727 79 50 www.bjoklingeskola.uppsala.s

Betyg - 5 poäng: En fantastiskt bra bok, Bilderbok, Böcker om förr i tiden, Bokserie, Boktema - Forntiden från Bondestenåldern till Vikingatiden, Faktaböcker, Forntidsglimtar av Anna-Karin Andersson & Elin Jonsson, Högläsningsbok för lågstadiet, Högläsningsbok för mellanstadiet, Kapitelbok, Lättlästa böcker för mellanstadiet. Lågstadiet fortsätter jobba med forntiden Här har vi gjort egna klippdockor. Senaste inlägg. Film om distansundervisning; AcadeMedias riktlinjer om coronaviruset; Öppethus; Öppet hus 4/12 klockan 17-19. Öppet hus förskolan; Mer från kategorin. Film om distansundervisning; AcadeMedias riktlinjer om coronaviruset; Öppethus; Öppet.

Enkelt om forntiden - Tengnäs Läromede

Video: Forntiden - Jordens historia Malins PPlug

Självklart så finns det böcker kring först delen av forntiden. Som tri Mån serien som är en lättläst serie som riktar sig från 9-12 år och handlar om stenåldersflickan Sång som har förlorat sin pappa och lever tillsammans med sin mamma, sin syster Våg och dennes familj. Hon tillhör moder Månes folk har lämnat sin hemby för att slippa bli bortgift med en äldre man. hon. Forntiden kallar vi den långa tidsperiod som består av stenåldern, bronsåldern och järnåldern. Det var en tidsperiod som varade i ungefär 12 000 år. Forntiden började när klimatet blev varmare och isen började smälta. När isen hade smält kom människor till Sverige för att jaga, fiska och samla växter i skogen Flera tusen sidor med lärorikt och underhållande innehåll för barn och ungdomar, skolor, föräldrar, mor- och farföräldrar Här publicerar jag skapande aktiviteter! Det är i första hand bilduppgifter för skola och fritidshem. Jag tänker att det är med lärprocesser och gärna estetiska sådana, som vi lär och utvecklas som bäst. Barn som vuxen! Det mesta, och lite till, ligger på Pinterest, om du vill spara i en av dina boards. Sök p Geografi (lågstadiet) • Hur forntiden kan iakttas i vår tid genom spår i natur-en och i språkliga uttryck. Geografi (mellanstadiet) • De svenska, nordiska och övriga europeiska natur- och kulturlandskapen. Processen bakom samt deras utmärkande drag och utbredning. Filmfakta Ämne: Geografi Ålder: Från 7 år (L, M) Speltid: 14 minute

Lågstadie Kooperativt lärand

Temperaturförändring i forntiden och i framtiden. När slutade senaste istiden? Istiden varade tills för ungefär 10 000 år sedan då hade händelser ute i rymden återigen fått temperaturen på jorden att öka så att isarna försvann med bara några rester kvar överst på de högsta bergstopparna Studi.se låter elever lära sig i det medium de använder mest; internet. På Studi.se finns tio ämnen efter läroplanen, komplett med korta videor och roliga fr..

2020-feb-10 - Utforska Rebecca Erikssons anslagstavla Forntiden på Pinterest. Visa fler idéer om Forntid, Stenåldern, Skola Forntiden. Publicerat den 2019-10-10 av annasvahn78 Lämna en kommentar. På lågstadiet kretsar undervisningen kring att lära sig bokstävernas utseende och ljud, för att sedan kunna sätta samman dessa till ord för att slutligen knäcka läskoden. Denna övning passar bra i början av inlärningen där några elever redan kan läsa. Välkommen till Röda och Blå raketens klassblogg. Nu visar vi vad vi lärt oss i engelska under 2an och 3an genom att göra filmer med sagofigurer i appen PuppetPals Om man, som jag då, är det minsta intresserad av forntiden! Det sägs vara Skånes största gravfält med ca 375 resta stenar. Det har dock funnits betydligt fler, men man har flyttat på stenar då de varit i vägen för odling, eller så har man tagit stenar för byggnads- och fyllnadsmaterial Ewas länkar för lågstadiet - tiselius . I Djurfakta får du roliga fakta om massa olika djur. För de äldsta-listan. För de äldsta. Barn som är med-listan. Barn som är med ; För att väcka lite idéer och tankar kring detta har vi redan börjat ge förslag Länkar för barnen. Addition Alien Fylgja spel om bronsåldern och

Forntiden och antiken Historia SO-rumme

Det här året är det bestämt att vi tyvärr inte kommer att ha julavslutning där ni föräldrar kan närvara. Skolan kommer att börja som vanligt klockan 8:15 och vi kommer då att börja med att ha det trevligt i våra egna klassrum. Vid 9.30 kommer vi att gå till matsalen och bl.a. sjunga sånger tillsammans med lågstadiet På tisdag är det Bolldagen med hela lågstadiet - 08.20-10.40. Kom i idrottskläder på morgonen och ha dina vanliga kläder i väskan. Vi duschar och byter om efteråt. Sedan laddar vi för ett härligt sportlov vecka 8. hälsningar Klass Däremot minns jag tydligt att vi under sent lågstadium och tidigt mellanstadium läste om forntiden, vikingatiden och medeltiden och gjorde modeller av bland annat en vikingaby och en medeltidsstad på slöjden som vi sedan ställde ut i skolans aula, om jag inte tar fel. Detta är ungefär 15, 16 år sedan nu

av lågstadiet. Nu tycker jag att det gått alldeles för fort och. jag skull gärna stanna tiden om jag fick. Hur ska jag klara I veckan har vi tittat på filmer om hur det var att vara barn och hur de såg på mode och skönhet under forntiden. Vi har läst om hur man bodde, vad man åt, var man hittade järn mm När man börjar lågstadiet har man i genomsnitt 7000 ord i sitt ordförråd och om man inte regelbundet läser eller lyssnar till böcker och texter så har man som 17-åring bara mellan 15000 och 17000 ord i sitt ordförråd. Om man däremot har läst (el lyssnat på) böcker, tidningsartiklar och andra texter regelbundet så är. May 6, 2017 - This Pin was discovered by Nadia Forsgren. Discover (and save!) your own Pins on Pinteres

Tid efter big bang sekunder Kännetecken 0 till 10-43: Planckepoken. Under denna tid skall, om teorierna om supersymmetri är korrekta, de fyra krafterna elektromagnetism, svag kärnkraft, stark kärnkraft och gravitation ha varit lika starka och således enade i en enda fundamental kraft.: 10-43 till 10-36: Allt eftersom universum expanderade och kyldes ned separerades gravitation från de. första människorna på jorden. De får läsa om forntiden och fundera över. vad som är rätt och fel - och om man behöver regler, egentligen. Med Boken om SO 1-3 är det hela tiden lätt att följa vilket centralt. inehåll ni arbetar med. I varje kapitel finns hänvisning till Lgr 11. • Tankar om världen vi lever i • Du och jag. Vi har ett stort problem med löss på skolan. Det går runt och runt i klassarna. För att få bukt med problemet önskar vi att alla elever (först och främst på lågstadiet) har lus-kammar-helg d enna helg (1-2 feb). Läs gärna informationen från Skolhälsovården nedan för instruktioner

Forntidsresan - Educreation by M

Waldorfpedagogik eller Steinerpedagogik är en pedagogik som baseras på en antroposofisk bild och syn på människan och tillämpas vid Waldorfskolor, Waldorfförskolor, Waldorffritidshem och vid antroposofiskt baserade läkepedagogiska hem för elever med funktionsnedsättning.. Den utgår från Rudolf Steiners idéer om hur man kan forma en pedagogik, som lägger lika stor vikt på den. Under dessa mappar kommer jag att lägga upp mallar och arbetsblad som jag själv har gjort. Skulle det vara så att du har frågor om något av materialen så kan du kontakta mig så ska jag förklara hur jag tänkt

Tema Forntiden | Skanskvarnsskolan

Stenåldern: jämföra, samarbeta, beskriva Malins PPlug

2020-sep-10 - Utforska Claudia Edlichs anslagstavla bokrecensioner på Pinterest. Visa fler idéer om Bokrecensioner, Modersmål, Läsförståelse Read all of the posts by marikanyberg on Rymdraketen. Nu visar vi vad vi lärt oss i engelska under 2an och 3an genom att göra filmer med sagofigurer i appen PuppetPals Coral Reef Aquarium & The Best Relax Music. UR Samtiden. Småsagor : Pricken, del 1. Pricken. Five Senses Song for Kids: Feel, Hear, Smell, Taste, See. Mult.

Människans förhistoria och stenåldern Historia SO-rumme

Vi kommer att avsluta vårt arbete med Forntiden genom att hålla små redovisningar. Strax före 8.30 går klassen sedan ner till stora entrèn där vi tillsammans med de andra klasserna från lågstadiet kommer att uppträda för er föräldrar! Efter uppträdandet går klassen tillbaka till klassrummet, och då när vi är tillbaka är. Arbetet med forntiden i historia avslutades med en diagnos som fick mycket lyckat resultat och nu fortsätter arbetet vidare med vikingatiden. Spännande tycker många. Veckan som kommer har vi inga läxor eftersom Camilla vill samla ihop klassen och se över hur alla ligger till 0-6 år 1:a vk 1:a världskriget 10-12 år 10-13 år 100-års jubileum 13 13-19 år 14-16 år 1600-tal 1600-talet 17 år - 17 år-1700-talet 1800-t 1880-talet 1890-talet 1900-t 1900-talet 1968 1970-tal 2:a vk 2:a världskriget 2010-tal 2010-talet 2017 24 dagar till jul 24 kapitel 3-6 år 6-8 år 6-9 år 68-rörelsen 7-9 år 9-12 år A Audhild.

Media 1-3 - Lektionsbanken

Samtidigt är det väsentligt för att kunna tillgodogöra sig information i faktatexter och för att kunna föra resonemang inom ämnet. Därför finns våra begreport finns i två varianter, i följande kategorier: Forntiden Vikingatiden Medeltiden Vasatiden Stormaktstiden Frihetstiden och Gustavianska tiden . Idag har vi haft en hel idrottsdag på lågstadiet. Vi har hoppat rep, spelat tennis, king out, innebandy, hoppat höjdhopp och spelat brännboll. På eftermiddagen hade vi dansuppvärmning och sedan sprang vi Vårjoggen. Etiketter: Forntiden. Äldre inlägg Startsida 2019-okt-06 - Utforska Carolines anslagstavla Skola på Pinterest. Visa fler idéer om Skola, Matteövningar, Grundskola

av lågstadiet. Nu tycker jag att det gått alldeles för fort och. jag skull gärna stanna tiden om jag fick. Hur ska jag klara Nästa vecka ska barnen få sätta igång med sina grupparbeten i tema Forntiden. De har redan fått välja vilken tid de vill arbeta med och är indelade i jägar- och samlarstenåldern, bondestenåldern. · InfoMentor uppfattas som positivt. Man kan känna si g mer delaktig i skolan. Vore bra om schema finna i kalendern. Kan man lägga in lovdagar? Kan vi ta bort andra kanaler Sverige har fantastiska kulturarv. En del kända och en del mindre kända. Några av dem så unika att de är upptagna på FN-organet Unescos prestigefyllda världsarvslista. I det här numret av. Att arbeta praktiskt med ett ämnesområde, gör kunskapen mer gripbar och den stannar kvar på ett bättre sätt. Hand - hjärna. Här sammankopplas forntiden med hantverk som påminner om det historiska. Här kan du plocka idéer, tekniker, material och koppling till Lgr11, rätt av Hela tiden försöker vi i arbetet göra kopplingar och jämförelser både mellan de olika epokerna inom forntiden men också mellan dåtid och nutid, något som barnen börjar bli fenomenala på. På torsdag är det, som jag nämnt tidigare, friluftsdag för hela lågstadiet. Se separat info från Magda

Historia spel (Träna gratis) - Elevspe

 1. kropp. På de årliga enskilda Olweus-samtalen försöker man fånga upp saker som inte kommer fram i grupp. Sollentuna kommun (skolenheten) vill försöka kartlägga hur det ser ut i Sollentunas skolor och kommer hålla workshops i mitten av december med representanter från åk 6-9 från olika skolor.
 2. utställningen Möt forntiden. Sandras mamma Linda, Nellies pappa Erik och Robins mamma Helena följer med klassen, mig och Cissi - skönt att vi blir så många vuxna! Vi samlas som vanligt i klassrummet 8.15 och åker med bussen 8.45 till galoppfältet. Därifrån åker vi tåg och sedan buss till museet. När vi kommer fram äte
 3. Skolprojekt, Lågstadiet - Mellanstadiet - Högstadiet Eleverna får arbeta med olika typer av historiska hantverk. Dessa lektioner fungerar bäst som elevens val eller liknande
Så här arbetar vi - Svalövs kommunBook me - VÄNEHEM ILLUSTRATION

| Nedräkning | Både vi och våra elever gillar lättöversiktliga scheman och kalendrar för dagen och veckan. I takt med att vår-vintern börjar övergå i vår här uppe i Kalix så har även frågorna kring.. Vårterminens Vidgade Vyer för lågstadiet startade onsdag. Denna termin finns det 6 olika stationer: NO, bild, musik, drama, matematik och teknik. Eleverna får tre tillfällen på varje station. Vi fortsatte arbetet med forntiden på so-lektionen. Intresset verkar vara stort så vi utnyttjar varje stund vi kan På matematiken har vi arbetat med talområdet 0-10 000. Vi har gjort talföljder, minskat och ökat med ental, 10-tal, 100-tal och 1000-tal. Detta är inte det lättaste alla gånger

Så var det äntligen dags att framföra vårt julspel, som passade bra i vårt tema religioner. Ett av målen är att kunna återge en biblisk berättelse, så vi gjorde det genom att sjunga, agera och berätta. Vi gjorde två föreställningar, ett för lågstadiet och ett för föräldrar och syskon. Och så bra det gick Nu är det inte alls många av våra flerspråkiga elever på lågstadiet som kan läsa och skriva på sitt modersmål därför har QR-koderna blivit viktiga verktyg för oss! När eleverna läser av koderna har jag tillsammans med en modersmålspedagog läst in orden vi tränar

Issuu is a digital publishing platform that makes it simple to publish magazines, catalogs, newspapers, books, and more online. Easily share your publications and get them in front of Issuu's. Här hittar du läromedel i tryckt och digital form för årskurs F-6. Välkommen till gleerups.se för att läsa ännu mer, bläddra i smakprov, prova digital läromedel, beställa.

Forntid och lera med åk 3 v

 1. Barn med överlappande diagnoser : adhd, inlärningssvårigheter, Autism, Aspergers, Tourette, ångest mfl hämta PDF Martin L Kutsche
 2. en byter grupperna slöjdart
 3. Bjärnums skola. 698 likes. Här är Bjärnums skola på Facebook. Här vill vi visa vad som händer, i stort och smått
 4. Att jobba med forntiden på lågstadiet - Pedagogiska kartor. Arkeologen och muséipedagogen Thomas står inför en årskurs tre och berättar om vad en arkeolog kan hitta när de gräver ur gravar från flera tusen år sedan. Men även vad gravarna kan berätta för oss. Eleverna lyssnar nyfiket och undrar varför vissa fick med sig saker i.
 5. For SO question. GitHub Gist: instantly share code, notes, and snippets
 6. Klf Ninnie Holmberg Nilsson ninnie.holmberg-nilsson@ atvidaberg.se Välkomna till åk 6! Att göra om man är hemma från skolan (de fle..

Boken är Hcg-klassad, men både kort och lättläst så den kan absolut fungera även i lågstadiet när klasserna läser forntiden. Upplagd av Emelie kl. 15:18. Skicka med e-post BlogThis! Dela på Twitter Dela på Facebook Dela på Pinterest Vi kommer att avsluta arbetsområdet om forntiden genom att skriva en lite berättelse med fakta ord från forntiden under v 18. Hej hej och hjärtligt välkomna till en ny härlig termin och den sista på lågstadiet. Hoppas ni haft en skön ledighet med tillfälle för lite avkoppling SO - handlar om historia, forntiden är passerad, vikingatiden och slutet på järnåldern stundar. I svenska lär de sig att skriva fantasy berättelser med magiska väsen, portaler mm. En del av mina lektioner har gått bort denna vecka, för förberedelse av St. Valentine´s Day Hej igen! Vi har haft en läsa- och skrivadag med lågstadiet. Vi började med boktips, där lärarna spelade upp en bit av en bok. Först spelade lärarna i ettan Häxläxa, den handlade om Alma och Egon. Egon berättade för Alma att det bodde en häxa i deras hus, som åt en massa purjolök och hade en svart katt som hon matade med levande. Då har vi gått igenom alla åldrar inom forntiden som vi tänkt. Dags att börja repetera! Min förra klass (då jag var klasslärare) ville, när vi pratade om hur de ville lära sig målen, göra forntidsspel. En superidé som jag nu anammar även med dessa gäng, som jag jobbar med nu

Religion lågstadiet

Mickelpriset instiftades år 1990 till minne av sagoberättaren Mickel i Långhult, Ryssby socken, Ljungby. Priset delas årligen ut till en person som på ett förtjänstfullt sätt verkat för att sprida kunskap kring och intresse för den muntliga berättartraditionen och dess sagor och sägner För lågstadiet blev det den fantastiska boken Den magiska kappan. Den ser vi fram emot att njuta av! Igår tittade vi på en film om Alfred Nobels liv och då fick vi veta att Alfred drömde om att bli författare och poet lågstadiet. Dina påståenden i dessa ämnen saknar både insikt och konsekvens. Jag tycker för övrigt att Bengt Olsson bör vara hårdare. > Det enda intressanta med ditt brev var att din världsbild säkert > stämmer väl överens med den som framförs i Science Fiction Journalen

Bokrecensioner – Sida 40 – Gullis lästipsSödra Ängby Skola 3A: Veckobrev skola

1959-10-22 Uddevallas Boxhult får ny skola för lågstadiet. Bild. 1959-10-22 Gordon Macfie donerar barken Iona till Uddevalla Museum. 1959-10-23 Musikdirektör Carl-Gustaf Anderssons jordfästning. Gravsättning på Sigelhults kyrkogård. Död. 1959-10-23 41-åring svårt knivskuren på Hjortvägen. 1959-10-23 Avskedad uddevallabo knivhögg. * välkomnat vår nya personal Christina (ny fjärdelärare på lågstadiet) och Matilda, som fr.o.m. nu kommer jobba hos oss på Lurfritids. Vi har också fortsatt lära känna Ritchie och Lova, som ju kom till oss redan förra terminen och även de kommer arbeta på fritids (och Ritchie ha idrott, men det där har ni ju järnkoll på) * Forntiden. Till omkring 400. * Medeltiden. 400-1500. * Nya tiden . Från 1500. * Religionsstridernas tid 1500-1648 och tiden 1648-1815 med bl a oinskränkt furstemakt. * Genombrottstid för demokrati och industri, 1815-1914. * Första världskriget 1914-1918 och mellankrigstiden 1918-1939. * Andra världskriget 1939-1945. * Efterkrigstiden. I dag har hela lågstadiet haft vernissage där vi visade upp delar från vårt gemensamma tema som vi haft under läsåret om kroppen. Vi visade upp elevernas alster, videofilmer och för de nyfikna fanns olika experiment där de olika sinnena sattes på prov och en tipsrunda. Som tilltugg bjöds det på frukt och grönt

 • Shrek bg audio.
 • Bjurfors.nacka kommande.
 • Sluta älta det förflutna.
 • Små pupiller opiater.
 • Varför är minoritetsspråk viktigt.
 • Recept minutkyckling.
 • Stars on knees tattoo meaning.
 • Östra ågatan 19 uppsala.
 • Ebay steinway grand piano.
 • Svt nyheter väst.
 • Godmorgon bilder kärlek.
 • Bryssel fakta.
 • Mason jar wide mouth.
 • Ta bort innertak kostnad.
 • Rezeptabrechnung apotheke.
 • Bibliotek örnsköldsvik.
 • Malmljusstakar pris.
 • Spara vin utan kork.
 • Tariflohn lkw fahrer 2016.
 • Färgfabriken liljeholmen övergiven.
 • Bibelstad ui.
 • Fruktträdgården från 3 år.
 • Kan igelkottar simma.
 • Yeşim çetirin.
 • Birstahov sundsvall.
 • Barnfotografering ica maxi botkyrka.
 • Giftig groda i sverige.
 • Kokosöarna resa.
 • Bilder på artister.
 • Yamaha snoscoot 80.
 • Polygamie bei frauen.
 • Lets deal shopping.
 • Lob register hur länge.
 • Confessions of a serial killer: jeffrey dahmer.
 • Hur många pratar svenska i finland.
 • Komplett vindkraftverk.
 • Metanol.
 • Hemnet lidingö radhus.
 • 4 års åldersskillnad.
 • Dricka vatten österrike.
 • Orpington färger.